IISI BASTU BDT-vattenfilter behandlar bad- och tvättavatten från gårdsbastuns på sommarstugan i den österbottniska skärgården

Paret Björklund köpte en sommarstuga i den Österbottniska skärgården i juni 2015. På tomten finns en liten sommarstuga som är byggd på 70-talet och en gårdsbastu som har byggts i slutet av 1990-talet. Det finns ingen brunn på tomten så man tar tillvara på regnvattnet i tunnor till bad- och diskvatten och dricksvattnet tas med hemifrån. Innan IISI BASTU BDT-vattenfiltret installerades rann badvattnet från bastun direkt ut på gårdsplanen.

IISI Bastu BDT-vattenfilter – en prisvärd lösning för att behandla bad- och tvättvatten 

”Den tidigare ägaren hade nog gjort någon form av stenöga, men lösningen var undermålig. I praktiken innebar den att tvättvattnet från bastun rann via golvrännan direkt ut på gården, under rännan hade ett par nävar med småsten satts. Du kan ju tänka dig hur det såg ut efter år av användning och eftersom vi har hundar så ville vi nog ha en annan lösning.

Vi kollade runt på nätet på olika modeller och kom snabbt till den slutsatsen att vi ville ha en produkt som på riktigt också behandlar vattnet och inte bara samlar och leder det någonstans, för vår egna trivsel och miljön. Vi stötte på IISI BASTU BDT-vattenfiltret och den verkade vara en lämplig lösning för vår bastu med vatten som bärs in för hand. Den var dessutom så bra storlek och kompakt att vi fick den transporterat i vår bil och båt, vår sommarstuga finns ute på en ö som endast nås med båt. Vi installerade den själv och grävde med spade vilket tog oss en eftermiddag.

Vi är nog riktigt nöjda med IISI Bastu, den var mycket prisvärd. Servicen är också enkel att göra själv, vi byter bara filtersäcken i brunnen och den gamla filtermassan komposteras. Vi kan nog varmt rekommendera IISI BASTU BDT-vattenfiltret till andra med sommarstuga berättar Björklund.